День читання книг

Кажуть, що 6 вересня – День читання книг. Звичайно, це не Всесвітній день книги і авторського права і не Всесвітній день читання вголос. І зовсім небагато є про нього інформації на сторінках в Інтернеті. Але для чогось такий день все ж таки було придумано?! Щоб підбадьорити тих, хто любить читати, чи нагадати тим, кому такий процес зовсім не потрібний, що читання існує?! Стимулювати шанувальників книги придбати собі щось новеньке для власної бібліотеки, сходити до бібліотеки за свіженькою книжкою чи дати зрозуміти «нечитаючим», що книги досі існують і їх можна читати і витрачати час на гортання паперових сторінок.
День читання книг… Важко сказати чи це свято. Але привід для того, щоб читати – і справді вагомий. Хоча тим, хто любить читати, жодні приводи не потрібні. Вони просто це роблять – читають. У цей день рекомендують просто сісти, розслабитись і прочитати книгу від корінця до корінця.

У наш час багато людей заблукали в павутинні Інтернету. Справді, там можна швидко знайти потрібну інформацію на сайті. Та все ж таки, як показує практика, більшість людей стають заручниками мережі і вже ніщо, крім розваг, їх не цікавить. Та якби там не було, а спілкування з книгою ніщо не замінить, бо тільки вона дає можливість мислити та духовно відпочивати. Книга – живий організм, з яким приємно поспілкуватися і отримати неабияку користь.