"Що не день, то Пауль Маар" ( 84 роки від дня народження).

Його казкові персонажі відомі далеко за межами Німеччини. У творах П. Маара поєдналися риси німецької народної казки й ознаки сучасного життя. Німецький казкар створив і намалював нових героїв: Маленьке Кенгурятко, пана Беллб (це кумедний пес, що перетворився на людину) і веселого Суботика, якого нерідко називають сучасним Карлсоном. Непосидючого Суботика читачі полюбили за доброту, гумор і фантастичні можливості здійснювати бажання.
Пауль Маар народився 13 грудня 1937 р. в німецькому місті Швайнфурті. Хлопчик рано залишився без матері. Його родиною стали дідусь і бабуся. Вони навчили його цінувати добре слово, бути щирим у стосунках із людьми, любити сувору красу рідного краю — Північної Баварії. Хлопчик змалку любив читати й малювати тих персонажів, які йому найбільше сподобалися. Після закінчення гімназії Пауль міг самостійно обирати шлях і без зайвих вагань вступив до Державної академії мистецтв у м. Штутгарті. По завершенні навчання працював учителем малювання.
За казкові твори, малюнки до них і сценарії П. Маар отримав високі відзнаки різних країн. Письменник став двічі лауреатом німецької премії дитячої літератури, Держаної премії Австрії, німецької національної літературної премії та багатьох інших. 1998 р. він отримав найвищу нагороду ФРН — орден за заслуги перед Федеративною Республікою Німеччиною. Його називають найпо-пулярнішим серед сучасних дитячих драматургів Німеччини, Австрії та Швейцарії.
 
Книги Пауля Маара